Gerealiseerde projecten en referenties

Project verslag Sanorice te Nowa Sol Poland

Job done

Onderstaand vindt u een chronologisch verslag van de realisatie van ons project “nieuwbouw fabriek SanoRice te Nowa Sól (Polen)”. 

Project Sanorice Polen

In de komende weken willen wij u graag een inkijkje geven in de realisatie van ons project “nieuwbouw fabriek SanoRice te Nowa Sól (Polen)”. In opdracht van De SanoRice Group mogen we meewerken aan een nieuw te bouwen fabriek in het Poolse Nowa Sól.

De SanoRice Group is 's werelds grootste producent van rijst, maïs en meergranenwafels met fabrieken in Nederland, Italië en België. Ook aan die fabrieken hebben wij mee mogen bouwen.

Omdat dit project niet bepaald om de hoek is maar op bijna 850 kilometer, was voorbereiding extra belangrijk! Wat afwijkt van “normaal” is dat we hebben gekozen de te leveren luchtbehandelingskasten eerst naar Nederland te halen om alvast de regeltechniek te kunnen testen. Ook hebben we in onze eigen werkplaats, op basis van gemaakte werktekeningen, het benodigde hydraulische leidingwerk al voor een groot deel geprefabt.

Naast de andere culturen, regels en wetgeving is het voor ons altijd een leuke uitdaging om dergelijke projecten te mogen doen, waarbij we ook vaak nieuwe kennis opdoen. Iedere dag een leermoment. Voor onze projecten in Nederland plukken we hier ook de vruchten van.

De komende tijd gaan we met 3 montageploegen aan de slag om deze mooie klus te gaan klaren!

bovema

Update Project Sanorice Polen: En we zijn los!

De grote hijsacties hebben we achter de rug. Verschrikkelijk koud op het dak, maar wat een prachtige lucht hebben we hier in Polen! Inmiddels staan de volgende onderdelen op hun plek op het dak:

2 stuks Kunststof Lucht Afzuig Ventilatoren van 16.500 m3/h met speciale vetfilter en uitblaasschoorsteen.

3 stuks Luchtbehandelingskast à 50.000 m3/h

2 stuks Chiller/warmtepomp met laag GWP koudemiddel à 240 kW

3 stuks Dakventilatoren van 15.000m3/h

Lijkt zo niet zo veel, maar als je nagaat dat bovenstaand met alle benodigde luchtkanalen (zowel vierkant als rond), luchtslangen, montagematerialen enz. enz. bij elkaar een volume hadden van ongeveer 9 trailers, spreekt het wellicht wat meer tot de verbeelding.

Het was een hele operatie. Na buiten op het dak de nodige aansluitingen te hebben gemaakt en heel wat meters aan kabels te hebben getrokken, zijn we ook al binnen druk bezig met het eerste kanaalwerk. We lopen mooi op schema! #project #HVAC

BOVEMA

 

Update Project Sanorice Polen.

Stap voor stap gaan we richting het einde van ons project bij Sanorice. We zijn in de fase beland waar alle puzzelstukken op hun de plaats beginnen te vallen. Fantastisch om te zien! #BOVEMA #Mapress #HVAC

BOVEMA

Project Poland, job done! 

Job done

Antwoord op uw vragen?

Neem contact op

Persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak Offerte aanvragen