Projectaanpak

Hoe werkt Bovema?

Bovema is al tientallen jaren specialist op het gebied van industriële ventilatie, klimaatbeheersing, luchtbehandeling en Rook- en Warmte- Afvoer (RWA). Bovema heeft ruime kennis en ervaring in het ontwerpen en realiseren van industriële klimaatoplossingen. Wij bieden klimaatoplossingen voor zowel bestaande gebouwen als nieuwbouwprojecten.

Bij Bovema is ieder project maatwerk. Wij creëren klimaatoplossingen en houden hierbij rekening met uw specifieke wensen, eisen en situaties. Door onze op maat gemaakte oplossingen kunnen wij succes garanderen. Doordat onze projecten maatwerk betreffen, is geen enkel project hetzelfde. Hoe gaan wij te werk tijdens projecten?

Projectaanpak bij bestaande gebouwen

Analyse

De eerste stap is om de luchttechnische omstandigheden binnen uw productieafdeling(en) zorgvuldig te analyseren. Deze analyse wijst uit wat de juiste projectaanpak gaat worden. Wanneer Bovema een project uitvoert in een reeds bestaande situatie voeren we, indien nodig, een complete luchttechnische meting (survey) uit. Dit doen we om gegevens over warmtelast, gebouwconstructie e.d. te verzamelen.

Advies

Vanuit de analyse ontstaat een maatwerk advies betreffende de best passende klimaatoplossing voor uw organisatie. Dit advies bevat de bevindingen van Bovema en wordt volledig kosteloos aan u aangeboden. Naast de bevindingen presenteert Bovema in het advies ook een systeemontwerp inclusief begroting. Het ontwerp wordt door Bovema volledig onderbouwd met berekeningen volgens de huidige normen.

Vervolg

Nadat het advies uitgewerkt is en de projectaanpak bekend is, volgt de realisatiefase. We starten met het ontwikkelen van het definitieve ontwerp. Daarna vindt de fabricage plaats en wordt het ontwikkelde systeem gemonteerd. Vervolgens biedt Bovema haar opdrachtgevers natuurlijk service en onderhoud op de geïnstalleerde systemen. 

Projectaanpak voor nieuwbouwprojecten

Ook voor (industriële) nieuwbouwprojecten is Bovema de juiste partner. Bovema ondersteunt u graag bij het realiseren van klimaatoplossingen in uw nieuwbouwproject. Al in ontwerpstadium denken wij graag met u mee en bieden we u onze ruime kennis en ervaring. Natuurlijk staan het esthetische aspect en de veiligheid voorop bij alle projecten bij Bovema. Bij nieuwbouwprojecten worden theoretische berekeningen gemaakt aan de hand van de beschikbare gegevens én met behulp van ervaringskennis van soortgelijke Bovema projecten.

Uw project engineer

Bij Bovema hebben opdrachtgevers één aanspreekpunt binnen Bovema. Dit aanspreekpunt is een Project Engineer die niet alleen op de hoogte is van uw situatie en het project, maar ook de gehele leiding over het project voert en de projectteams aanstuurt. Dit zorgt voor korte, prettige communicatielijnen én een vlotte afwikkeling van het project. Overigens worden al deze disciplines geheel in eigen beheer uitgevoerd.

Benieuwd wat Bovema voor u kan betekenen?

Wilt u meer informatie over onze projectaanpak en klimaatoplossingen? Of bent u benieuwd wat Bovema voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact op of maak een afspraak.

Antwoord op uw vragen?

Neem contact op

Persoonlijk gesprek?

Maak een afspraak Offerte aanvragen